Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na sylwestrowe menu? Postaw na zimne i ciepłe przekąski, które można zjeść bez użycia sztućców, a nawet talerza. To wygodny sposób, by zregenerować siły podczas szampańskiej zabawy. Wyśmienicie sprawdzą się w tej roli kanapeczki z bagietki. Bagietka to łatwoprzyswajalne pieczywo pszenne, więc szybko dostarcza potrzebnych kalorii. Przede wszystkim jednak można bez trudu podzielić ją na maleńkie kanapki na dwa kęsy. W najzdrowszym wariancie dodatki do bagietki to warzywa, ale w czasie hucznej imprezy wydatkujemy tyle energii, że przyda się także okrasić przekąski boczkiem czy serem żółtym.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 738
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424845
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 738
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424845
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Składniki
Przekrój pomidorki na połówki. Pokrój w kosteczkę boczek i wysmaż na rozgrzanej patelni. Obierz cebulę i cukinię. Pokrój warzywa dość drobno i dorzuć do boczku. Smaż, aż zmiękną (jeśli boczek jest chudy, dodaj na patelnię odrobinę oleju). Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Rozpuść masło w rondelku (na niskiej moc palnika). Wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Podziel bagietkę na kromki (uzyskasz ich około 16). Posmaruj każdą masłem czosnkowym. Wstaw na około 5-7 minut do nagrzanego do 180°C piekarnika. Bagietka ma się zarumienić.
Wyłóż na każdą kromkę bagietki porcję warzyw z boczkiem z patelni. Udekoruj połówkami surowych pomidorków i listkami natki pietruszki. Kanapeczki z bagietki podawaj ciepłe, ale gdy przestygną, nadal będą bardzo smaczne.