Do góry

Przekąski Przepis na:

Kanapeczki z łososiem w zielonej oprawie

Przepis dnia 2014-04-29
Kanapeczki z łososiem w zielonej oprawie

Autor:

Przepisów i artykułów: 943 Ocena: 24691

Dodano:

Odsłon: 1067

Propozycja na zdrowe kanapeczki z wędzonym łososiem i zielonymi dodatkami. Kanapki są bardzo aromatyczne z wyraźną nutą smaku słodko - kwaśnego. Moje ulubione! :)

Składniki

  • Bułeczki pełnoziarniste (lub inne ulubione pieczywo)
  • Łosoś wędzony na zimno
  • Ogórek zielony (szklarniowy lub gruntowy)
  • Limonka
  • Liście szpinaku baby
  • Serek twarogowy (śmietankowy)
  • Musztarda słodka np. Kremska lub Wikinga
  • Pieprz
  • Świeży koperek
  • Ziarna słonecznika
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Aby kanapeczki zyskały oryginalną pełnię smaku należy przygotować je z zachowaniem poszczególnych kroków.

    Pieczywo smarujemy serkiem śmietankowym i układamy na nim plasterki świeżego ogórka, który delikatnie oprószamy świeżo zmielonym pieprzem.

    Następnie na ogórka kładziemy liście szpinaku baby*, które smarujemy słodką musztardą.

    Na musztardę kładziemy plastry wędzonego łososia.

    Łososia skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem, posiekanym koperkiem i ziarnami słonecznika.

    * Szpinak można zastąpić ulubionym rodzajem sałaty.


    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń