Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-04-2014
Propozycja na zdrowe kanapeczki z wędzonym łososiem i zielonymi dodatkami. Kanapki są bardzo aromatyczne z wyraźną nutą smaku słodko - kwaśnego. Moje ulubione! :)
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 814
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 491
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 572
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2351
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 814
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 491
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 572
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2351
Składniki
Aby kanapeczki zyskały oryginalną pełnię smaku należy przygotować je z zachowaniem poszczególnych kroków. Pieczywo smarujemy serkiem śmietankowym i układamy na nim plasterki świeżego ogórka, który delikatnie oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Następnie na ogórka kładziemy liście szpinaku baby*, które smarujemy słodką musztardą. Na musztardę kładziemy plastry wędzonego łososia. Łososia skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem, posiekanym koperkiem i ziarnami słonecznika. * Szpinak można zastąpić ulubionym rodzajem sałaty. Życzę smacznego! :)