Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy McDonald's w nieco zdrowszej odsłonie. Połączenie szynki szwarcwaldzkiej, wołowiny i rukoli :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Mięso myjemy i mielimy maszynką do mięsa. Dodajemy do niego musztardę, sos Worcester, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko oraz doprawiamy pieprzem i solą. Całość dokładnie mieszamy - najlepiej ręką - i odstawiamy na chwilę, aby mięso się przeżarło.
Z mięsa formujemy 7 kotletów, które smażymy na oleju po kilka minut z każdej strony. Pod koniec smażenia na kotlety układamy plasterki sera, aby się rozpuściły.
Włączamy piekarnik, ustawiamy na 200°C i wkładamy do niego przekrojone na pół bułki. Pieczemy ok. 3-4 minuty.
Spodnią część bułki smarujemy majonezem, układamy na nim dwa plasterki szynki szwarcwaldzkiej, następnie kotleta z serem, rukolę, posypujemy prażoną cebulką i smarujemy górną część bułki sosem hamburgerowym. Całość zamykamy. Można wbić w środek wykałaczkę - wtedy będzie wygodniej jeść :)