Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy McDonald's w nieco zdrowszej odsłonie. Połączenie szynki szwarcwaldzkiej, wołowiny i rukoli :)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 814
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10783
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 814
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10783
Składniki
Mięso myjemy i mielimy maszynką do mięsa. Dodajemy do niego musztardę, sos Worcester, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko oraz doprawiamy pieprzem i solą. Całość dokładnie mieszamy - najlepiej ręką - i odstawiamy na chwilę, aby mięso się przeżarło.
Z mięsa formujemy 7 kotletów, które smażymy na oleju po kilka minut z każdej strony. Pod koniec smażenia na kotlety układamy plasterki sera, aby się rozpuściły.
Włączamy piekarnik, ustawiamy na 200°C i wkładamy do niego przekrojone na pół bułki. Pieczemy ok. 3-4 minuty.
Spodnią część bułki smarujemy majonezem, układamy na nim dwa plasterki szynki szwarcwaldzkiej, następnie kotleta z serem, rukolę, posypujemy prażoną cebulką i smarujemy górną część bułki sosem hamburgerowym. Całość zamykamy. Można wbić w środek wykałaczkę - wtedy będzie wygodniej jeść :)