Do góry

Przekąski Przepis na:

Kanapka na ciepło z jajkiem i bekonem

Kanapka na ciepło z jajkiem i bekonem

Autor:

Przepisów i artykułów: 93 Ocena: 231

Dodano:

Odsłon: 735

Chrupiąca kanapka na ciepło. Smaczna i kaloryczna.

Składniki

  • Bułki
  • Masło
  • Awokado
  • Boczek
  • Pomidor
  • Mozarella
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kanapka na ciepło z jajkiem i bekonem

Przygotowanie

  1. Bułki kroimy na pół, smarujemy masłem i podpiekamy na suchej patelni. Plastry boczku (2 na jedną kanapkę) smażymy na odrobinie oleju na bekon. Jajka smażymy do ścięcia się białka, tak aby żółtko było płynne.

  2. Na połowie bułki układamy plastry awokado i pomidora, przykrywamy je bekonem. Następnie układamy mozarellę i przykrywamy gorącym jajkiem.

  3. Podajemy na ciepło. Jeżeli wolimy pikantną wersję to na samą górę kanapki można położyć ostre papryczki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń