Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie mozzarellę ? Jeśli tak, to taka kanapka przypadnie Wam do gustu.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9939
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2575
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1708
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 639
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3821
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9939
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2575
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1708
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 639
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3821
Składniki
Pomidory pokroiłem w dość grube plastry. Mozzarellę pokroiłem na plastry tej samej grubości co pomidory. Szparagi opłukałem, odciąłem końcówki, ugotowałem na parze ok. 10 minut. Bazylię posiekałem, wymieszałem z pokrojonym czosnkiem, oliwą, solą i pieprzem. Marynatą polałem ciepłe szparagi, delikatnie wymieszałem, aby pokryła całe szparagi. Odstawiłem na ok. 15 minut. Na talerzu ułożyłem plaster pomidora, na nim plaster mozzarelli, posmarowałem lekko marynatą ziołowo-czosnkowo, ułożyłem warstwę szparagów, przyciętych tak, aby główki lekko wystawały na zewnątrz, na to ponownie plaster pomidora, mozzarelli i ponownie posmarowałem marynatą, zakończyłem plastrem pomidora. Lekko docisnąłem, oprószyłem solą, świeżo mielonym pieprzem i lekko skropiłem oliwą oraz gęstym octem balsamicznym.