Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie mozzarellę ? Jeśli tak, to taka kanapka przypadnie Wam do gustu.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 608
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 931
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 608
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 931
Składniki
Pomidory pokroiłem w dość grube plastry. Mozzarellę pokroiłem na plastry tej samej grubości co pomidory. Szparagi opłukałem, odciąłem końcówki, ugotowałem na parze ok. 10 minut. Bazylię posiekałem, wymieszałem z pokrojonym czosnkiem, oliwą, solą i pieprzem. Marynatą polałem ciepłe szparagi, delikatnie wymieszałem, aby pokryła całe szparagi. Odstawiłem na ok. 15 minut. Na talerzu ułożyłem plaster pomidora, na nim plaster mozzarelli, posmarowałem lekko marynatą ziołowo-czosnkowo, ułożyłem warstwę szparagów, przyciętych tak, aby główki lekko wystawały na zewnątrz, na to ponownie plaster pomidora, mozzarelli i ponownie posmarowałem marynatą, zakończyłem plastrem pomidora. Lekko docisnąłem, oprószyłem solą, świeżo mielonym pieprzem i lekko skropiłem oliwą oraz gęstym octem balsamicznym.