Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanapka z figa i boczekiem
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 792
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8151
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13023
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 366
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 127
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2231
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 792
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8151
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13023
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 366
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 127
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2231
Składniki
Przygotowanie kanapek zacznijcie nietypowo od zrobienia z plastrów boczku tak zwanych chipsów z boczku (skwiercząc je na patelni, używając piekarnika lub grilla). Następnie przekrójcie figę i wydrążcie miąższ łyżeczką z obu połówek (przełóżcie do miseczki). Zostało tylko pokroić drobno szczypiorek i można zabierać się za składanie kanapki. W przepisie został wykorzystany chleb razowy pszenno-żytni. Smarujecie go serkiem śmietankowym. Następnie nakładacie warstwę wcześniej przygotowanego miąższu z figi. Chipsem z boczku przykrywacie figę i posypujecie szczypiorkiem. Wykończeniem tej pysznej kanapki będzie użycie pieprzu Cayenne, lekko oprószcie kanapkę nadając jej pikanterii. Smacznego.