Do góry

Przekąski Przepis na:

Kanapka z figa i boczekiem

Kanapka z figa i boczekiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 205

Dodano:

Odsłon: 136

Kanapka z figa i boczekiem

Składniki

  • chleb razowy pszenno-żytni
  • serek śmietankowy
  • figi
  • plastry boczku
  • pieprz Cayenne
  • szczypiorek
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kanapka z figa i boczekiem

Przygotowanie

  1. Przygotowanie kanapek zacznijcie nietypowo od zrobienia z plastrów boczku tak zwanych chipsów z boczku (skwiercząc je na patelni, używając piekarnika lub grilla). Następnie przekrójcie figę i wydrążcie miąższ łyżeczką z obu połówek (przełóżcie do miseczki). Zostało tylko pokroić drobno szczypiorek i można zabierać się za składanie kanapki. W przepisie został wykorzystany chleb razowy pszenno-żytni. Smarujecie go serkiem śmietankowym. Następnie nakładacie warstwę wcześniej przygotowanego miąższu z figi. Chipsem z boczku przykrywacie figę i posypujecie szczypiorkiem. Wykończeniem tej pysznej kanapki będzie użycie pieprzu Cayenne, lekko oprószcie kanapkę nadając jej pikanterii. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń