Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanapka z figa i boczekiem
Pomarańczowe babeczki ze śnieżnobiałym kremem z kremówki i mascarpone. Ozdoba...
Odsłon: 787
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 123
Przepis na lekką, smaczną i pożywną sałatkę z szynką prosciutto, mozzarellą o...
Odsłon: 79
Pomarańczowe babeczki ze śnieżnobiałym kremem z kremówki i mascarpone. Ozdoba...
Odsłon: 787
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 123
Przepis na lekką, smaczną i pożywną sałatkę z szynką prosciutto, mozzarellą o...
Odsłon: 79
Składniki
Przygotowanie kanapek zacznijcie nietypowo od zrobienia z plastrów boczku tak zwanych chipsów z boczku (skwiercząc je na patelni, używając piekarnika lub grilla). Następnie przekrójcie figę i wydrążcie miąższ łyżeczką z obu połówek (przełóżcie do miseczki). Zostało tylko pokroić drobno szczypiorek i można zabierać się za składanie kanapki. W przepisie został wykorzystany chleb razowy pszenno-żytni. Smarujecie go serkiem śmietankowym. Następnie nakładacie warstwę wcześniej przygotowanego miąższu z figi. Chipsem z boczku przykrywacie figę i posypujecie szczypiorkiem. Wykończeniem tej pysznej kanapki będzie użycie pieprzu Cayenne, lekko oprószcie kanapkę nadając jej pikanterii. Smacznego.