Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nastepna prozycja genialnej fuzji koziego sera z figami i wloskimi orzechami karmelizowanymi w miodzie. Niepowtarzalny smak.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3973
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415507
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2593
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3973
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415507
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2593
Składniki
Pokrojone kromki pieczywa podpiec w tosterze lub na patelni bez tluszczu. Chrupiace i cieple pieczywo wysmarowac oliwa i czosnkiem. Figi umyc i pokroic w plastry, orzechy prazyc bez tluszczu na patelni, nastepnie dodac miód i karamelizowac jeszcze przez chwile. Kromki chleba posmarowac kozim serem, ulozyc na nim plasterki fig i karmelizowane orzechy.
Przed podaniem mozna jeszcze polac miodem i ozdobic swiezymi ziolami.