Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanapki jajeczne ze śledziem i ziołami to prawdziwe arcydzieło smaku i elegancji. Pastę jajeczną, wzbogaconą świeżo siekanymi natką pietruszki, koperkiem i cebulą dymką, równoważy intensywny smak śledzia. Kromki chleba tostowego poddane delikatnemu upieczeniu dodają tekstury, a wykończenie gałązką koperku nadaje każdej kanapce wyjątkowego wyglądu. To idealna propozycja na eleganckie przyjęcia i specjalne okazje, które zaskoczą podniebienia Twoich gości.
deska do krojenia, miska, nóż, wykałaczki
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 1603
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 37
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 164
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 3000
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 1603
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 37
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 164
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 3000
Składniki
Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Starte jajka przekładamy do miski. Umytą i osuszoną zieleninę czyli szczypior z dymki, natkę pietruszki i koperek, drobno siekamy. Posiekaną zieleninę dodajemy do jajek. Następnie dodajemy majonez, całość doprawiamy czarnym pieprzem i dokładnie razem łączymy.
Wymoczone w wodzie, z nadmiaru soli, płaty śledziowe odsączamy i kroimy w paski.
Kromki chleba tostowego układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st C. i rumienimy około 5 minut, następnie każdą kromkę przekrawamy na 4 części. Na każdym kawałku chleba rozprowadzamy dość obfitą porcję pasty jajecznej na wierzchu umieszczamy kawałek śledzia całość dekorujemy gałązką koperku i spinamy wykałaczką.