Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną i prostą w wykonaniu rybną pastę kanapkową.
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 213
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 120
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 223
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 311
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 73
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 213
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 120
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 223
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 311
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 73
Składniki
Z kapusty kiszonej odciskamy nadmiar soku i płuczemy w przypadku, gdy jest zbyt kwaśna, a następnie siekamy ją na drobniejsze kawałki. Następnie na oleju rzepakowym podsmażamy kapustę na delikatnie złoty kolor razem z listkiem laurowym i zielem angielskim. Kapustkę posypujemy łyżką cukru trzcinowego. Po nabraniu odpowiedniego koloru, zalewamy kapustę wodą (tak aby ją przykryła) i dusimy pod przykryciem przez około 20 minut. Na drugiej patelni szklimy na oleju drobno posiekaną cebulkę i dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę, posiekaną natkę pietruszki, drobno pokrojoną papryczkę chili i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Zawartość drugiej patelni dodajemy do duszącej się kapusty, dodajemy szafranicę, słodką paprykę, sos sojowy i ponownie zalewamy wodą, tak aby przykryła wszystkie składniki. Dusimy wszystko razem na małym ogniu przez około 25 minut od czasu do czasu mieszając.* * Czas duszenia można skrócić lub wydłużyć w zależności od miękkości naszej kapusty. ** Jeśli woda odparuje zbyt wcześnie, wtedy należy ją uzupełnić.
Kiedy kapustka nabierze odpowiedniej miękkości doprawiamy ją do smaku solą, pieprzem i cukrem trzcinowym (tak aby była delikatnie słodka). Życzę smacznego!