Do góry

Przekąski Przepis na:

Kanapkowa pasta rybna

Kanapkowa pasta rybna

Autor:

Przepisów i artykułów: 943 Ocena: 24790

Dodano:

Odsłon: 7152

Propozycja na smaczną i prostą w wykonaniu rybną pastę kanapkową.

Składniki

  • filety śledziowe w sosie pomidorowym w puszce
  • 1 mała czerwona cebulka
  • ząbek czosnku
  • 2 - 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • łyżka oleju lnianego
  • suszony tymianek (około pół łyżeczki)
  • szczypta soli
  • pieprz
  • połowa papryczki chili
  • łyżeczka octu jabłkowego
  • szczypta cukru lub stevi
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety śledziowe razem z sosem pomidorowym przełożyć do miseczki, dodać pokrojoną drobno czerwoną cebulkę, papryczkę chili (opcjonalnie - dla tych, którzy lubią jeść ostro), zmiażdżony ząbek czosnku oraz pozostałe składniki. Wszystko razem zblendować na jednolitą masę.

  2. Kanapki z pastą rybną dobrze smakują z czerwoną papryką oraz świeżymi listkami bazylii.

    Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 15 marca 2014 Piękna, zachęcająca do jedzenia dekoracja :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń