Do góry

Przekąski Przepis na:

Kanapkowa pasta rybna

Kanapkowa pasta rybna

Autor:

Przepisów i artykułów: 986 Ocena: 27004

Dodano:

Odsłon: 7386

Propozycja na smaczną i prostą w wykonaniu rybną pastę kanapkową.

Składniki

  • filety śledziowe w sosie pomidorowym w puszce
  • 1 mała czerwona cebulka
  • ząbek czosnku
  • 2 - 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • łyżka oleju lnianego
  • suszony tymianek (około pół łyżeczki)
  • szczypta soli
  • pieprz
  • połowa papryczki chili
  • łyżeczka octu jabłkowego
  • szczypta cukru lub stevi
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kanapkowa pasta rybna

Przygotowanie

  1. Filety śledziowe razem z sosem pomidorowym przełożyć do miseczki, dodać pokrojoną drobno czerwoną cebulkę, papryczkę chili (opcjonalnie - dla tych, którzy lubią jeść ostro), zmiażdżony ząbek czosnku oraz pozostałe składniki. Wszystko razem zblendować na jednolitą masę.

  2. Kanapki z pastą rybną dobrze smakują z czerwoną papryką oraz świeżymi listkami bazylii.

    Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Loreczka 30 listopada 2019 Bardzo interesująca pasta, wypróbuję. Nie łączyłam jeszcze ryby z takimi składnikami, ale dodatki typu jogurt, czosnek czy cebula mogą zamaskować niezbyt przyjemny smak oleju lnianego - bardzo zdrowego, ale niezbyt smacznego. Jeżeli to "wypali", może w ten sam sposób uda się z olejem konopnym - doskonałym na ból i stany zapalne stawów. Podoba mi się ten przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 15 marca 2014 Piękna, zachęcająca do jedzenia dekoracja :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń