Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną i prostą w wykonaniu rybną pastę kanapkową.
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 147
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 188
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 56
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 108
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 45
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 147
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 188
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 56
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 108
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 45
Składniki
Filety z łososia myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, oczyszczamy z ości i odcinamy skórę. Tak przygotowane filety oprószamy delikatnie solą i pieprzem. Następnie przygotowujemy marynatę z sosu sojowego, miodu, soku z limonki, wody, przeciśniętego przez praskę ząbka czosnku, papryki (słodkiej i ostrej) i posiekanego świeżego koperku. Połową marynaty nacieramy filety z łososia i odstawiamy do lodówki na około godzinę.
Następnie filety przekładamy do naczynia żaroodpornego delikatnie wysmarowanego masłem. Układamy na wierzch pokrojone w cienkie plastry ząbki czosnku i małe plasterki masełka.
PIECZENIE PSTRĄGA ŁOSOSIOWEGO: Rybę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez 10 minut. Po tym czasie dolewamy pozostałą część marynaty (wcześniej podgrzaną) i pieczemy przez kolejne 10 minut. Pstrąga podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja podałam go z marchewką na ciepło, kaszą bulgur ugotowaną z dodatkiem kurkumy i odrobiną masła. Życzę smacznego! :)