Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty przepis dla każdego miłośnika paprykarzy ;-)
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7070
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 362
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13408
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7070
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 362
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13408
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Składniki
ryż gotujemy według przepisu (użyłem ryżu w torebce) w osolonej wodzie i odstawiamy
cebulę obieramy i drobno siekamy, rybę (użyłem dorsza i mintaja) kroimy w mniejsze kawałki, paprykę konserwową kroimy w kostkę, a marchewkę obieramy i ścieramy na tarce (na grubych oczkach)
na dużej patelni (wybieramy taką z pokrywką) rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i smażymy, aż się zeszkli, dodajemy marchewkę, smażymy kilka minut, a potem wsypujemy słodką i ostrą paprykę, smażymy jeszcze minutę
teraz dodajemy rybę, paprykę konserwową, przecier pomidorowy oraz ryż, dokładnie wszystko mieszamy, solimy, przykrywamy i dusimy ok 10 min, od czasu do czasu mieszając
gotowy paprykarz studzimy, przekładamy do pojemnika i wkładamy do lodówki na noc, no i gotowe, smacznego ;-)