Do góry

Przekąski Przepis na:

Kanapkowy paprykarz rybny

Kanapkowy paprykarz rybny

Autor:

Przepisów i artykułów: 119 Ocena: 2313

Dodano:

Odsłon: 1137

prosty przepis dla każdego miłośnika paprykarzy ;-)

Składniki

  • filet z białej ryby - 500 g
  • ryż - 100 g
  • cebula - 2 szt.
  • marchewka - 2 szt.
  • papryka konserwowa - 3-4 płaty
  • przecier pomidorowy - 1 słoiczek (200 g)
  • papryka słodka - 1 torebka (20 g)
  • papryka ostra - ćwierć łyżeczki
  • olej - 3-4 łyżki
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kanapkowy paprykarz rybny

Przygotowanie

  1. ryż gotujemy według przepisu (użyłem ryżu w torebce) w osolonej wodzie i odstawiamy

  2. cebulę obieramy i drobno siekamy, rybę (użyłem dorsza i mintaja) kroimy w mniejsze kawałki, paprykę konserwową kroimy w kostkę, a marchewkę obieramy i ścieramy na tarce (na grubych oczkach)

  3. na dużej patelni (wybieramy taką z pokrywką) rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i smażymy, aż się zeszkli, dodajemy marchewkę, smażymy kilka minut, a potem wsypujemy słodką i ostrą paprykę, smażymy jeszcze minutę

  4. teraz dodajemy rybę, paprykę konserwową, przecier pomidorowy oraz ryż, dokładnie wszystko mieszamy, solimy, przykrywamy i dusimy ok 10 min, od czasu do czasu mieszając

  5. gotowy paprykarz studzimy, przekładamy do pojemnika i wkładamy do lodówki na noc, no i gotowe, smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń