Do góry

Przekąski Przepis na:

Kania a'la schabowy

Kania a'la schabowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 182 Ocena: 4991

Dodano:

Odsłon: 97629

Szybkie i smaczne danie np. na kolację. W dodatku bardzo sycące. Tylko najpierw upewnijmy się, że na pewno zebraliśmy kanie :)

Składniki

  • kanie
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kania a'la schabowy

Przygotowanie

  1. Kani nie płuczemy w wodzie, nie namaczamy w mleku, a jedynie wydmuchujemy dokładnie blaszki. Duże grzyby możemy podzielić na mniejsze części. Panierujemy w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia, zaczynając od strony z blaszkami, gdyż wtedy usmażone kanie nie będą płaskie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń