Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie np. na kolację. W dodatku bardzo sycące. Tylko najpierw upewnijmy się, że na pewno zebraliśmy kanie :)
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 29
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 102
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 29
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 102
Składniki
Kani nie płuczemy w wodzie, nie namaczamy w mleku, a jedynie wydmuchujemy dokładnie blaszki. Duże grzyby możemy podzielić na mniejsze części. Panierujemy w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia, zaczynając od strony z blaszkami, gdyż wtedy usmażone kanie nie będą płaskie.