Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z tą kapustą wigilijną różnie już bywało. Czasem była sama, bez grzybów, czasami z grochem, czasami z fasolą. W tym roku poszłam na łatwiznę i przygotowałam kapustę z fasolą z puszki. Wyszło rewelacyjnie - szybko i smacznie :)
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 89
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 23
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 89
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 23
Składniki
Grzyby umyć, namoczyć przez noc i ugotować w tej samej wodzie. Kapustę, jeśli jest bardzo kwaśna, przepłukać. Następnie drobno posiekać, zalać wywarem z grzybów oraz dodać pokrojone grzyby. W razie potrzeby dolać wody. Gotować około 20-30 minut. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oleju, następnie dodać do kapusty. Do kapusty dodać odsączoną fasolę i jeszcze raz zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Zamiast fasoli z puszki można do kapusty dodać fasolę perełkę lub groch - około 20dag. Groch lub fasolę moczyć całą noc w wodzie, a następnie ugotować do miękkości dodając majeranek, sól i pieprz i całość dodać do kapusty z grzybami i cebulką.