Przekąski Przepis na:
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Do garnka dać kapustę, zalać wodą , gotować. Do drugiego garnka dać wypłukany groszek - gotować, zetrzeć marchewkę na tarku, wsypać do kapusty, dodać liście i ziele angielskie, gdy groszek jest pół miekki wsypać do kapusty, dodać kostkę rosołową , gotować, cebulkę drobno pokroić, usmażyć na tłuszczu dodać łyżkę mąki, zrobić zasmażkę, wsypać do kapusty, przyprawić do smaku wegetą i pieprzem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

Angielska 15 grudnia 2015Zgłoś do usunięcia
Witam:) Wlasnie teraz gotuje. Z tego przepisu korzystam od 3 lat. Rodzina uwielbia.Super przepis.Pozdrawiam8 Kto głosował? | Odpowiedz

pulsar188 20 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Zrobiłem przed chwilą i napisze tak:)Narody klękajcie pychaaaaaaaaaaaaaa
ten smak pamiętam z dzieciństwa
9 Kto głosował? | Odpowiedz

gocha01 23 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Do prawdziwego przepisu na groch z kapustą nie dodaje się żadnych grzybów,to ma być groch z kapustą a nie kapusta z grzybami!9 Kto głosował? | Odpowiedz

welcyk 23 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
a po co zasmażka , dobrze ugotowany groch zagęści kapustę no i grzybów tu brak...8 Kto głosował? | Odpowiedz

welcyk 23 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
ale po co zasmażka? wystarczy groch pogotować trochę dłużej żeby nie był twardy , i brakuje mi tu grzybów3 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 16 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
uwielbiam - szczególnie z dodatkiem suszonych grzybów , a jako danie nie-wigilijne dodaję jeszcze boczek- zdjecie takie piękne że ślinka cieknie8 Kto głosował? | Odpowiedz

annnusia87 15 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
jedna z moich ulubionych potraw wigilijnych :)9 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 15 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
taką kapustkę co roku na wigilie robi moja babcia ,pyszności9 Kto głosował? | Odpowiedz

bulina 13 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
zapachniało świętami9 Kto głosował? | Odpowiedz