Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina gotowana w zalewie mlecznej z przyprawami. Taka wędlina jest soczysta i mięciutka.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3946
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19946
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3061
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4296
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3946
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19946
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3061
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4296
Składniki
Mięso umyłam i osuszyłam. Umieściłam w misce. W mniejszej miseczce przygotowałam marynatę, czyli wymieszałam ze sobą wszystkie przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i olej. Przygotowaną marynatą natarłam dokładnie mięso ze wszystkich stron. Miskę z mięsem szczelnie przykryłam i odstawiłam do lodówki na całą noc. Następnego dnia przygotowałam zalewę. Do garnka wlałam 2 szklanki wody i zagotowałam ją. Następnie dolałam zimne mleko (w ten sposób mleko się nie przypali w trakcie gotowania), włożyłam listki laurowe oraz ziele angielskie i sól. Zalewę zagotowałam i do gotującej się zalewy włożyłam zamarynowane mięso. Mięso gotowałam ok. 1,5 godziny na małym ogniu. Po ugotowaniu mięso pozostawiłam w zalewie do wystygnięcia. Chłodne już mięso wyjęłam i osuszyłam, a następnie schłodziłam jeszcze w lodówce, aby dobrze się kroiło.