Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina gotowana w zalewie mlecznej z przyprawami. Taka wędlina jest soczysta i mięciutka.
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3758
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41555
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 441
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 243
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3758
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41555
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 441
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 243
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Mięso umyłam i osuszyłam. Umieściłam w misce. W mniejszej miseczce przygotowałam marynatę, czyli wymieszałam ze sobą wszystkie przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i olej. Przygotowaną marynatą natarłam dokładnie mięso ze wszystkich stron. Miskę z mięsem szczelnie przykryłam i odstawiłam do lodówki na całą noc. Następnego dnia przygotowałam zalewę. Do garnka wlałam 2 szklanki wody i zagotowałam ją. Następnie dolałam zimne mleko (w ten sposób mleko się nie przypali w trakcie gotowania), włożyłam listki laurowe oraz ziele angielskie i sól. Zalewę zagotowałam i do gotującej się zalewy włożyłam zamarynowane mięso. Mięso gotowałam ok. 1,5 godziny na małym ogniu. Po ugotowaniu mięso pozostawiłam w zalewie do wystygnięcia. Chłodne już mięso wyjęłam i osuszyłam, a następnie schłodziłam jeszcze w lodówce, aby dobrze się kroiło.