Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina gotowana w zalewie mlecznej z przyprawami. Taka wędlina jest soczysta i mięciutka.
Mięso umyłam i osuszyłam. Umieściłam w misce. W mniejszej miseczce przygotowałam marynatę, czyli wymieszałam ze sobą wszystkie przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i olej. Przygotowaną marynatą natarłam dokładnie mięso ze wszystkich stron. Miskę z mięsem szczelnie przykryłam i odstawiłam do lodówki na całą noc. Następnego dnia przygotowałam zalewę. Do garnka wlałam 2 szklanki wody i zagotowałam ją. Następnie dolałam zimne mleko (w ten sposób mleko się nie przypali w trakcie gotowania), włożyłam listki laurowe oraz ziele angielskie i sól. Zalewę zagotowałam i do gotującej się zalewy włożyłam zamarynowane mięso. Mięso gotowałam ok. 1,5 godziny na małym ogniu. Po ugotowaniu mięso pozostawiłam w zalewie do wystygnięcia. Chłodne już mięso wyjęłam i osuszyłam, a następnie schłodziłam jeszcze w lodówce, aby dobrze się kroiło.
Aromatyczna karkówka..pachnąca grzybami, jałowcem i czosnkiem...czyli tym co...
Odsłon: 27032
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 16882
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 36
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 264
Bardzo smaczna mielonka, idealna wędlinka na kanapki. W połączeniu z plastrem...
Odsłon: 69
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 36
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 264
Bardzo smaczna mielonka, idealna wędlinka na kanapki. W połączeniu z plastrem...
Odsłon: 69
Składniki
Mięso umyłam i osuszyłam. Umieściłam w misce. W mniejszej miseczce przygotowałam marynatę, czyli wymieszałam ze sobą wszystkie przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i olej. Przygotowaną marynatą natarłam dokładnie mięso ze wszystkich stron. Miskę z mięsem szczelnie przykryłam i odstawiłam do lodówki na całą noc. Następnego dnia przygotowałam zalewę. Do garnka wlałam 2 szklanki wody i zagotowałam ją. Następnie dolałam zimne mleko (w ten sposób mleko się nie przypali w trakcie gotowania), włożyłam listki laurowe oraz ziele angielskie i sól. Zalewę zagotowałam i do gotującej się zalewy włożyłam zamarynowane mięso. Mięso gotowałam ok. 1,5 godziny na małym ogniu. Po ugotowaniu mięso pozostawiłam w zalewie do wystygnięcia. Chłodne już mięso wyjęłam i osuszyłam, a następnie schłodziłam jeszcze w lodówce, aby dobrze się kroiło.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Smażona przekąska ziemniaczana
Przekąski
Przekąska na każdą okazję
Przekąski
Jajka na twardo w panierce
Przekąski
Kalafior do obiadu w sosie śmietanowym
Smażona przekąska ziemniaczana
Sycąca przekąska na imprezę.
Odsłon: 157
Przekąska na każdą okazję
Ta przekąska jest dobra na wszystkie okazje. Ale moją intencją było przygotow...
Odsłon: 182