Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 96
Jajka usmażone w plastrach czerwonej papryki i w parówce. Pyszne danie na śni...
Odsłon: 556
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 96
Jajka usmażone w plastrach czerwonej papryki i w parówce. Pyszne danie na śni...
Odsłon: 556
Składniki
Oczyszczoną karkówkę oblepiamy dokładnie majerankiem, pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem.
Na dnie żaroodpornego naczynia (wybieramy takie z przykryciem) wysypujemy warstwę soli o grubości ok 1 cm, układamy na niej karkówkę i przykrywamy dokładnie pozostałą solą, wierzch skrapiamy delikatnie wodą.
Przykryte naczynie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C na półtorej godziny, po czym ostawiamy do wystygnięcia.
Rozbijamy skorupę z soli, wyciągamy upieczone mięso i owinięte folią aluminiową przekładamy na noc do lodówki. No i gotowe. Smacznego !!! ;-)