Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29257
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1918
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 140
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18604
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 687
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29257
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1918
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 140
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18604
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 687
Składniki
Oczyszczoną karkówkę oblepiamy dokładnie majerankiem, pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem.
Na dnie żaroodpornego naczynia (wybieramy takie z przykryciem) wysypujemy warstwę soli o grubości ok 1 cm, układamy na niej karkówkę i przykrywamy dokładnie pozostałą solą, wierzch skrapiamy delikatnie wodą.
Przykryte naczynie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C na półtorej godziny, po czym ostawiamy do wystygnięcia.
Rozbijamy skorupę z soli, wyciągamy upieczone mięso i owinięte folią aluminiową przekładamy na noc do lodówki. No i gotowe. Smacznego !!! ;-)