Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza galareta , to tradycyjne tymbaliki drobiowe z udek kurczaka i warzyw. Takie tymbaliki to smaczna przekąska która sprawdzi się na imprezach karnawałowych, spotkaniach rodzinnych itp.
garnek, nóż, miseczki szklane, deska, sitko,
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5217
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 66
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5217
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 66
Składniki
Ugotować rosół na udkach. Ugotowane udka wyjąć z rosołu, obrać i pokroić. Groszek i kukurydzę odsączyć na sitku. Jajka ugotować na twardo , obrać i pokroić w plasterki. Litr ugotowanego wcześniej rosołu przelać przez sitko do drugiego garnka , doprowadzić do zagotowania, doprawić dobrze do smaku, a następnie zdjąć z ognia i rozpuścić w rosole żelatynę, mieszać do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Przygotować miseczki szklane. W miseczkach umieścić na spód plasterki jajka żółtkiem do dołu po łyżeczce groszku i kukurydzy , marchewkę kilka liści natki oraz kawałki kurczaka. Każdą miseczkę zalać jeszcze ciepłym rosołem z rozpuszczoną żelatyną. Zostawić do całkowitego stężenia . Podawać z plastrami cytryny lub octem.
Miseczki napełnić jajkiem, groszkiem , marchewką, kukurydzą oraz kawałkami kurczaka.
Przygotowane miseczki zalać rosołem z rozpuszczoną żelatyną
Gotowe podawać domownikom.