Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza galareta , to tradycyjne tymbaliki drobiowe z udek kurczaka i warzyw. Takie tymbaliki to smaczna przekąska która sprawdzi się na imprezach karnawałowych, spotkaniach rodzinnych itp.
garnek, nóż, miseczki szklane, deska, sitko,
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 137
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 736
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 137
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 736
Składniki
Ugotować rosół na udkach. Ugotowane udka wyjąć z rosołu, obrać i pokroić. Groszek i kukurydzę odsączyć na sitku. Jajka ugotować na twardo , obrać i pokroić w plasterki. Litr ugotowanego wcześniej rosołu przelać przez sitko do drugiego garnka , doprowadzić do zagotowania, doprawić dobrze do smaku, a następnie zdjąć z ognia i rozpuścić w rosole żelatynę, mieszać do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Przygotować miseczki szklane. W miseczkach umieścić na spód plasterki jajka żółtkiem do dołu po łyżeczce groszku i kukurydzy , marchewkę kilka liści natki oraz kawałki kurczaka. Każdą miseczkę zalać jeszcze ciepłym rosołem z rozpuszczoną żelatyną. Zostawić do całkowitego stężenia . Podawać z plastrami cytryny lub octem.
Miseczki napełnić jajkiem, groszkiem , marchewką, kukurydzą oraz kawałkami kurczaka.
Przygotowane miseczki zalać rosołem z rozpuszczoną żelatyną
Gotowe podawać domownikom.