Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez względu na okazję, impreza z przyjaciółmi czy rodziną powinna mieć odpowiednią oprawę gastronomiczną. Na spotkania w zaciszu domowym sprawdzą się szybkie przekąski, które można przygotować samemu, a gościom nie sprawią problemów podczas spożywania. Takie są właśnie proponowane przez nas Karolki, czyli zapiekanki z parówkami. Takie danie podane na ciepło sprawdzi się w czasie tradycyjnych imprez na stole, na którym królują koreczki, zawijańce z tortilli czy sałatki. Ponadto małe zapiekanki nie zawierają dużo sosu czy farszu, dlatego goście nie ubrudzą się podczas jedzenia. Gdy zapiekanki postawione na stole ostygną, mogą być zjedzone również jako przekąska na zimno.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 966
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 103
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2156
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 966
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 103
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2156
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Składniki
Przygotowywanie przekąski rozpocznij od zrobienia masła ziołowego do zapiekanek. Umyj i poszatkuj pęczek pietruszki. Wrzuć do miseczki, dodaj miękkie masło i sól. Wszystkie zagnieć widelcem do połączenia.
Bułki przekrój wzdłuż na pół. Wewnętrzną stronę posmaruj obficie masłem pietruszkowym. Ser żółty zetrzyj na tarce i razem z serem mozzarella wysyp na bagietki. Pieczarki umyj i pokrój w cienkie plasterki. Wzdłuż bułki połóż parówkę, a dookoła ułóż pieczarki. Całość delikatnie oprósz serem i kukurydzą.
Zapiekanki z parówkami ułóż na blaszce wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Zapiekanki piecz w programie góra dół przez około 10 minut, obserwując czy ser się zaczął roztapiać. Pilnuj zapiekanek by się zbytnio nie przypiekły, bowiem mają być chrupiące, a nie przypalone na węgiel.