Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) może nie na czasie ,ale tak przygotowany karp po prostu rozpływa się w ustach. Propozycja kuchni francuskiej sprawdzi się nie tylko od święta.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7867
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 294
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3098
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7867
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 294
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3098
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Składniki
Oskrobanego karpia pokroiłem na dzwonki , posoliłem , dodałem pieprz. Obłożyłem pokrojona w talarki cebulą , pokrojona bazylią i przyprawami. Marynowałem ponad 2 godziny w cydrze zmieszanym z sokiem z cytryny. Roztrzepałem jajka ze śmietaną. Osuszyłem dzwonka karpia , panierowałem najpierw w jajkach , a następnie w bułce tartej. Smażyłem po ok. 5 minut z każdej strony na dużej ilości oleju.