Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) może nie na czasie ,ale tak przygotowany karp po prostu rozpływa się w ustach. Propozycja kuchni francuskiej sprawdzi się nie tylko od święta.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 782
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1411
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 782
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1411
Składniki
Oskrobanego karpia pokroiłem na dzwonki , posoliłem , dodałem pieprz. Obłożyłem pokrojona w talarki cebulą , pokrojona bazylią i przyprawami. Marynowałem ponad 2 godziny w cydrze zmieszanym z sokiem z cytryny. Roztrzepałem jajka ze śmietaną. Osuszyłem dzwonka karpia , panierowałem najpierw w jajkach , a następnie w bułce tartej. Smażyłem po ok. 5 minut z każdej strony na dużej ilości oleju.