Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) może nie na czasie ,ale tak przygotowany karp po prostu rozpływa się w ustach. Propozycja kuchni francuskiej sprawdzi się nie tylko od święta.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3823
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3823
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Oskrobanego karpia pokroiłem na dzwonki , posoliłem , dodałem pieprz. Obłożyłem pokrojona w talarki cebulą , pokrojona bazylią i przyprawami. Marynowałem ponad 2 godziny w cydrze zmieszanym z sokiem z cytryny. Roztrzepałem jajka ze śmietaną. Osuszyłem dzwonka karpia , panierowałem najpierw w jajkach , a następnie w bułce tartej. Smażyłem po ok. 5 minut z każdej strony na dużej ilości oleju.