Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 998
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2899
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 998
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2899
Składniki
Wykonanie: Karpia sprawić, pokroić w dzwonki i natrzeć sokiem z cytryny i odstawić na godzinę.
Następnie karpia obtaczać w mące wymieszanej z solą i obsmażyć z obu stron na oleju.
Ocet wymieszać z olejem, przyprawami i wodą, dodać pokrojone, oczyszczone papryki i gotować powoli około 10 minut.
Usmażonego karpia włożyć do wystudzonej marynaty i odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce. Można przełożyć do słoików i zapasteryzować.