Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 92
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 81
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 92
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 81
Składniki
Wykonanie: Karpia sprawić, pokroić w dzwonki i natrzeć sokiem z cytryny i odstawić na godzinę.
Następnie karpia obtaczać w mące wymieszanej z solą i obsmażyć z obu stron na oleju.
Ocet wymieszać z olejem, przyprawami i wodą, dodać pokrojone, oczyszczone papryki i gotować powoli około 10 minut.
Usmażonego karpia włożyć do wystudzonej marynaty i odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce. Można przełożyć do słoików i zapasteryzować.