Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1924
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1618
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2557
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1924
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1618
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2557
Składniki
Wykonanie: Karpia sprawić, pokroić w dzwonki i natrzeć sokiem z cytryny i odstawić na godzinę.
Następnie karpia obtaczać w mące wymieszanej z solą i obsmażyć z obu stron na oleju.
Ocet wymieszać z olejem, przyprawami i wodą, dodać pokrojone, oczyszczone papryki i gotować powoli około 10 minut.
Usmażonego karpia włożyć do wystudzonej marynaty i odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce. Można przełożyć do słoików i zapasteryzować.