Do góry

Przekąski Przepis na:

Karp smażony na maśle

Karp smażony na maśle

Autor:

Przepisów i artykułów: 2121 Ocena: 47373

Dodano:

Odsłon: 27105

:)

Składniki

  • 4 dzwonki karpia
  • 4 duże cebule
  • sól ,pieprz
  • 1 jajko
  • mąka
  • bułka tarta
  • 2 łyżki masła
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebule pokroić w krążki ,obłożyć nimi karpia i wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin ( najlepiej przygotować dzień wcześniej ). Masło rozgrzać na patelni ,karpia po wyjęciu z lodówki oprószyć solą i pieprzem ,obtoczyć w mące ,następnie w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 02 lipca 2014 Oczywiście,że karp najlepszy jest smażony na maśle,tyle że klarowanym,bo takie to się bardzo szybko pali.

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mulatka 28 grudnia 2013 bardzo dobre bo proste i bez udziwnień kulinarnych

15 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

etiudka74 27 grudnia 2013 Mimo różnych udogodnień kulinarnych ten karp jest najlepszy :)

21 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń