Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kąski cheddarowe to wytrawne ciasteczka, które nadają się idealnie na przekąskę do domowego seansu filmowego. Możesz zaserwować je z ulubionym dipem.
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 17928
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 17928
Składniki
Pokrój cebulę i w drobną kostkę. Posiekaj czosnek. Wysmaż na maśle klarowanym. Gdy cebula się zarumieni, dodaj na patelnię czosnek i smaż jeszcze przez chwilę.
Umieść w misce mąkę, proszek do pieczenia, oregano, pieprz i sól. Wymieszaj. Dodaj masło, jajko i mleko. Wyrób wszystkie składniki (dłonią lub mikserem z hakami) na jednolite ciasto.
Pod koniec wyrabiania ciasta przełóż do niego zawartość patelni. Dołóż też starty na dużych oczkach tarki cheddar.
Na podsypanej mąką stolnicy uformuj z ciasta wałek o średnicy około 2 cm. Pokrój go na niewielkie, jednakowej wielkości kawałki. Z kawałków ciasta utocz kulki. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw blachę do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez około 20-25 minut.