Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 1673
Dodano: 08.01.2014
Odsłon: 14986
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Filet kroimy na mniejsze kawałki np: paseczki, solimy. Jajko roztrzepujemy, na talerz wysypujemy mąkę i rozgrzewamy w głębszym garnku olej gdyż nasze kąski będziemy smażyć w głębokim oleju.
Pokrojone kąski obtaczamy w mące a następnie w jajku i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor. Podajemy z sosem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

Ewaaa 04 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
pychotka, świetny sposób, mięsko bardzo soczyste, obiadek szybki i bardzo smakowity, polecam :) Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 03 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
jutro robię :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

ola100 11 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
fajne kaski a moze zamarnowac wczesniej Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

taura 10 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
Smakowite3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 08 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
W mące ziemniaczanej nigdy nie obtaczałam, to może być super, więc do wypróbowania :)5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 08 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
zrobimy jedno i drugie, bo zapowiada się smakowicie :)4 Kto głosował? | Odpowiedz