Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Polędwiczki oczyścić, umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić po skosie na ok 3 cm kawałki. Umieścić w miseczce i dodać olej oraz przyprawę staropolską. Pomieszać dokładnie. Tak przygotowane mięso pozostawić w lodówce na ok godz. W miseczce wymieszać jajko z mlekiem, mąką, olejem i koncentratem pomidorowym. Dodać cukier i sól do smaku. Pomieszać. Płatki kukurydziane rozdrobnić. Można to zrobić ręcznie, albo przy pomocy np blendera. Kąski kurczaka przełożyć do miski z ciastem. Dokładnie pomieszać. Każdy kawałek mięsa oblepiony ciastem obtaczać w płatkach kukurydzianych. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej lekko olejem. Wypełnioną mięsem blaszkę wstawić do piekarnika nagrznego do 200 stopni na ok 15 - 20 min. Mięsko podawać gorące np z sosem czosnkowym lub innym ulubionym. Smacznego.