Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1290
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5823
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8829
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18439
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1290
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5823
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8829
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18439
Składniki
Polędwiczki oczyścić, umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić po skosie na ok 3 cm kawałki. Umieścić w miseczce i dodać olej oraz przyprawę staropolską. Pomieszać dokładnie. Tak przygotowane mięso pozostawić w lodówce na ok godz. W miseczce wymieszać jajko z mlekiem, mąką, olejem i koncentratem pomidorowym. Dodać cukier i sól do smaku. Pomieszać. Płatki kukurydziane rozdrobnić. Można to zrobić ręcznie, albo przy pomocy np blendera. Kąski kurczaka przełożyć do miski z ciastem. Dokładnie pomieszać. Każdy kawałek mięsa oblepiony ciastem obtaczać w płatkach kukurydzianych. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej lekko olejem. Wypełnioną mięsem blaszkę wstawić do piekarnika nagrznego do 200 stopni na ok 15 - 20 min. Mięsko podawać gorące np z sosem czosnkowym lub innym ulubionym. Smacznego.