Do góry

Przekąski Przepis na:

Kasztany z wątróbką(z kuchni żydowskiej)

Kasztany z wątróbką(z kuchni żydowskiej)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2423 Ocena: 16032

Dodano:

Odsłon: 960

Smaczna przekąska.

Składniki

  • wątróbka drobiowa 25 dag
  • Jajo kurze 4 szt
  • Cebula biała 2 szt
  • sól i pieprz do smaku
  • cukier do smaku
5-6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Wątróbkę ugotować bez soli i odcedzić. Jajka ugotować na twardo, następnie obrać i drobno posiekać. Ugotowaną wątróbkę , 2 jajka, oraz cebulę zmielić w maszynce. Dodać trochę tłuszczu, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić. Z masy formować kuleczki, obtaczać w posiekanych jajkach. Wspaniale nadaje się na przekąskę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń