Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten keks znika w tempie błyskawicznym :)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19190
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1642
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232068
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19190
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1642
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232068
Składniki
Kabanosy kroimy w plasterki, słonecznika lekko prażymy na patelni, szczypiorek drobno siekamy. Mąkę, proszek do pieczenia i sól wsypujemy do dużej miski. W drugiej misce ubijamy jajka z mlekiem i olejem, doprawiamy przyprawami. Do takiej mieszanki dodajemy mąkę z dodatkami i mieszamy, żeby nie było grudek. Do tego wsypujemy kabanosy, ser, szczypiorek i słonecznika, jeszcze raz dokładnie mieszamy i przelewamy ciasto do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około godziny.