Do góry

Przekąski Przepis na:

Kiełbasa biała pieczona w boczku

Kiełbasa biała pieczona w boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2383 Ocena: 15394

Dodano:

Odsłon: 2401

Smaczna i prosta w wykonaniu przekąska na stół świąteczny.

Składniki

  • Kiełbasa biała 1 kg
  • Cebula biała 2 szt.
  • Boczek wędzony ½ kg
  • Chrzan tarty 1 słoiczek
  • Tłuszcz do formy
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Każdy kawałek kiełbasy naciąć nożem, włożyć do każdego nacięcia po łyżeczce chrzanu i zawinąć w boczek. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem, przekładając talarkami cebuli. Piec w temperaturze 170 stopni około pół godziny, podawać na śniadanie wielkanocne z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń