Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa zrobiona jest z mięsa kurczaka, parzona.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8118
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9891
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4537
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 555
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8118
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9891
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4537
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 555
Składniki
Peklowanie: Kawałki mięsa z ćwiartek kurczaka mieszamy z peklosolą i sosem sojowym. Peklujemy 24 godziny w temperaturze 4-8 stopni Celsjusza.
Rozdrabnianie i wyrabianie farszu: mięso z ćwiartek kurczaka przepuszczamy przez sitko 12 mm skórki przepuszczamy przez sitko 5 mm Po 24 godzinach peklowania rozdrabniamy mięso z ćwiartek kurczaka i skórki. Dodajemy wszystkie przyprawy, dokładnie wyrabiamy i wstawiamy ponownie na 24 godziny do lodówki. Po tym czasie dodajemy jeszcze 100 ml wody i dokładnie wyrabiamy farsz.
Nadziewanie: Farszem napełniamy ścisło osłonkę tworząc baton. Parzenie: Batony parzymy w temperaturze 75 stopni 85 minut.
Studzenie: Po parzeniu studzimy batony powieszone na kiju.
Smacznego!!!