Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa zrobiona jest z mięsa kurczaka, parzona.
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1068
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 432
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 422
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1068
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 432
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 422
Składniki
Peklowanie: Kawałki mięsa z ćwiartek kurczaka mieszamy z peklosolą i sosem sojowym. Peklujemy 24 godziny w temperaturze 4-8 stopni Celsjusza.
Rozdrabnianie i wyrabianie farszu: mięso z ćwiartek kurczaka przepuszczamy przez sitko 12 mm skórki przepuszczamy przez sitko 5 mm Po 24 godzinach peklowania rozdrabniamy mięso z ćwiartek kurczaka i skórki. Dodajemy wszystkie przyprawy, dokładnie wyrabiamy i wstawiamy ponownie na 24 godziny do lodówki. Po tym czasie dodajemy jeszcze 100 ml wody i dokładnie wyrabiamy farsz.
Nadziewanie: Farszem napełniamy ścisło osłonkę tworząc baton. Parzenie: Batony parzymy w temperaturze 75 stopni 85 minut.
Studzenie: Po parzeniu studzimy batony powieszone na kiju.
Smacznego!!!