Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na sycący i w miarę tani obiadek lub ciepłą kolację do piwka alternatywa dla grilla w pochmurny dzień. ;) wiem że ciężko o dobrą kiełbaskę ale jeśli macie sprawdzone źródło to polecam.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5990
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12834
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4581
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5990
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12834
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4581
Składniki
ziemniaki obrać i pokroić w talarki ok 0,5cm grubości- podgotować na pól miękko w osolonej wodzie - odcedzamy i lekko studzimy.
Na patelni szklimy pokrojoną drobno cebulę - przekładamy na talerzyk, następnie podsmażamy pieczarki aż do całkowitego odparowania z nich wody (nie solimy ich)-przekładamy na talerzyk, na końcu obsmażamy głęboko ponacinane kiełbaski tak aby nacięcia się otworzyły i skórka przyrumieniła.
Do brytfanki przesypujemy delikatnie talarki ziemniaków-posypujemy zeszkloną cebulką i połową posiekanego koperku, zalewamy sosem (śmietanę mieszamy z odrobiną wody i przyprawami) na to wysypujemy warstwę pieczarek na które kładziemy żółty ser, na to resztę koperku a na samej górze układamy kiełbaski.
Całość zapiekamy ok 30 min w 180-200 st. Smacznego ;)