Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na sycący i w miarę tani obiadek lub ciepłą kolację do piwka alternatywa dla grilla w pochmurny dzień. ;) wiem że ciężko o dobrą kiełbaskę ale jeśli macie sprawdzone źródło to polecam.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 124
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 225
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 241
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5174
...ale pyszny.
Odsłon: 794
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 124
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 225
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 241
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5174
...ale pyszny.
Odsłon: 794
Składniki
ziemniaki obrać i pokroić w talarki ok 0,5cm grubości- podgotować na pól miękko w osolonej wodzie - odcedzamy i lekko studzimy.
Na patelni szklimy pokrojoną drobno cebulę - przekładamy na talerzyk, następnie podsmażamy pieczarki aż do całkowitego odparowania z nich wody (nie solimy ich)-przekładamy na talerzyk, na końcu obsmażamy głęboko ponacinane kiełbaski tak aby nacięcia się otworzyły i skórka przyrumieniła.
Do brytfanki przesypujemy delikatnie talarki ziemniaków-posypujemy zeszkloną cebulką i połową posiekanego koperku, zalewamy sosem (śmietanę mieszamy z odrobiną wody i przyprawami) na to wysypujemy warstwę pieczarek na które kładziemy żółty ser, na to resztę koperku a na samej górze układamy kiełbaski.
Całość zapiekamy ok 30 min w 180-200 st. Smacznego ;)