Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto z aksamitnym kremem oraz owocami ,idealne na podwieczorek.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 235
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 235
Składniki
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia.Jajka ubić z cukrem na puszysto ubijając dalej dodawać stopniowo mąki mleko,wodę do wyczerpania składników .Ubić aż ciasto będzie jednolite i nie bardzo gęste ,gdyby było dodać mleka.Pozostawić aby odpoczęło.
Patelnię rozgrzać lekko przesmarować nawet margaryną wlać cienki placek i smażyć na rumiano z obu stron.
Gruszki obrać pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać masło włożyć gruszki i na małym ogniu smażyć 10 min,dodać miód i smażyć 5 min.
Serek mascarpone wymieszać z 3 łyżkami śmietany oraz sokiem z cytryny ,mieszając otrzymamy puszysty krem.
Usmażony placek smarujemy kremem i nakładamy porcję gruszek.
Składamy tworząc kieszonkę ,dekorujemy śmietaną ,możemy na wierzch również dodać owoce które mamy w domu.Smacznego!!!