Do góry

Przekąski Przepis na:

Kieszonki kukurydziane

Kieszonki kukurydziane

Autor:

Przepisów i artykułów: 292 Ocena: 1409

Dodano:

Odsłon: 68

Delikatne ciasto z aksamitnym kremem oraz owocami ,idealne na podwieczorek.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kieszonki kukurydziane

Przygotowanie

  1. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia.Jajka ubić z cukrem na puszysto ubijając dalej dodawać stopniowo mąki mleko,wodę do wyczerpania składników .Ubić aż ciasto będzie jednolite i nie bardzo gęste ,gdyby było dodać mleka.Pozostawić aby odpoczęło.

  2. Patelnię rozgrzać lekko przesmarować nawet margaryną wlać cienki placek i smażyć na rumiano z obu stron.

  3. Gruszki obrać pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać masło włożyć gruszki i na małym ogniu smażyć 10 min,dodać miód i smażyć 5 min.

  4. Serek mascarpone wymieszać z 3 łyżkami śmietany oraz sokiem z cytryny ,mieszając otrzymamy puszysty krem.

  5. Usmażony placek smarujemy kremem i nakładamy porcję gruszek.

  6. Składamy tworząc kieszonkę ,dekorujemy śmietaną ,możemy na wierzch również dodać owoce które mamy w domu.Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń