Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i naprawde jeśli ktoś lubi por to wyjątkowy w smaku, świetnie smakuję świeży gorący zaraz po wyjęciu z piekarnika jak i na zimno
Pory i wędline pokroić drobniutko i dusić na patelni około 15 min jeśli wędlina była bardzo huda dołożyć łyżkę masła
W misce roztrzepać dobrze jajka z mlekiem, śmietaną i połową sera żółtego, dołożyć podsmażony por i wędlinę doprawic w razie potrzeby solą i pieprzem
Rozwinąć ciasto francuskie wyłożyć do naczynia na tarty na niego wlać dobrze wymieszaną masę i posypać resztą sera
Zapiekać 30 min w temperaturze 200 C
Kiszonki są bardzo zdrowymi dodatkami do obiadów i kanapek. Ja co roku zapraw...
Odsłon: 2862
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 202
Ciasto bez pieczenia - jogurtowiec na zimno z musem truskawkowym. Przygotowan...
Odsłon: 2472
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 202
Ciasto bez pieczenia - jogurtowiec na zimno z musem truskawkowym. Przygotowan...
Odsłon: 2472
Składniki
Pory i wędline pokroić drobniutko i dusić na patelni około 15 min jeśli wędlina była bardzo huda dołożyć łyżkę masła
W misce roztrzepać dobrze jajka z mlekiem, śmietaną i połową sera żółtego, dołożyć podsmażony por i wędlinę doprawic w razie potrzeby solą i pieprzem
Rozwinąć ciasto francuskie wyłożyć do naczynia na tarty na niego wlać dobrze wymieszaną masę i posypać resztą sera
Zapiekać 30 min w temperaturze 200 C
Przepisy Przekąski
Przekąski
Carpaccio z buraka
Przekąski
Bób prażony
Przekąski
Chleb do odrywania
Przekąski
Chrupiące chipsy ze skórek bobu
Carpaccio z buraka
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 49
Bób prażony
Prażony bób to świetna alternatywa dla popcornu czy chipsów. Nadaje się do ch...
Odsłon: 126