Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i naprawde jeśli ktoś lubi por to wyjątkowy w smaku, świetnie smakuję świeży gorący zaraz po wyjęciu z piekarnika jak i na zimno
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17293
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 454
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 74
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 171
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17293
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 454
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 74
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 171
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Składniki
Pory i wędline pokroić drobniutko i dusić na patelni około 15 min jeśli wędlina była bardzo huda dołożyć łyżkę masła
W misce roztrzepać dobrze jajka z mlekiem, śmietaną i połową sera żółtego, dołożyć podsmażony por i wędlinę doprawic w razie potrzeby solą i pieprzem
Rozwinąć ciasto francuskie wyłożyć do naczynia na tarty na niego wlać dobrze wymieszaną masę i posypać resztą sera
Zapiekać 30 min w temperaturze 200 C