Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od jakiegoś czasu chodził za mną ten przepis. Pamiętam jak jeszcze moja babcia przyrządzała takie ziemniaczane kiełbaski. Są po prostu pyszne :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413867
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2190
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413867
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2190
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce z cebulą, czosnek przepuszczamy przez praskę. Wędzonkę drobno kroimy, wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Jelito naciągamy na lejek maszynki, przepuszczamy farsz przez maszynkę i formujemy kiełbaski.
Układamy na blaszce posmarowaną olejem i nakłuwamy kiszkę ziemniaczaną w kilku miejscach. Wytworzonym tłuszczem podlewamy kiełbaski podczas pieczenia. Pieczemy w piekarniku około 1,5 godziny w temperaturze 170°.