Do góry

Przekąski Przepis na:

Kiszka ziemniaczana - kiełbaski z ziemniaków w jelicie.

Kiszka ziemniaczana - kiełbaski z ziemniaków w jelicie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 2491 Ocena: 17525

Dodano:

Odsłon: 7591

Od jakiegoś czasu chodził za mną ten przepis. Pamiętam jak jeszcze moja babcia przyrządzała takie ziemniaczane kiełbaski. Są po prostu pyszne :)

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kiszka ziemniaczana - kiełbaski z ziemniaków w jelicie.

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce z cebulą, czosnek przepuszczamy przez praskę. Wędzonkę drobno kroimy, wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

  2. Jelito naciągamy na lejek maszynki, przepuszczamy farsz przez maszynkę i formujemy kiełbaski.

  3. Układamy na blaszce posmarowaną olejem i nakłuwamy kiszkę ziemniaczaną w kilku miejscach. Wytworzonym tłuszczem podlewamy kiełbaski podczas pieczenia. Pieczemy w piekarniku około 1,5 godziny w temperaturze 170°.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń