Do góry

Przekąski Przepis na:

Kiszona rzodkiewka:

Kiszona rzodkiewka:

Autor:

Przepisów i artykułów: 553 Ocena: 5364

Dodano:

Odsłon: 8692

Pyszny i zdrowy dodatek do kanapek i sałatek. Smaczna do schrupania. Polecam.

Składniki

  • 2 pęczki młodej rzodkiewki
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 listki świeżego czosnku niedźwiedziego
  • 2 łyżeczki gorczycy
  • 2 liście laurowe
  • 4 kulki ziela
  • 1 łyżeczka kolorowego pieprzu
  • 3-cm kawałek chrzanu
  • młode listki czarnej porzeczki
  • Zalewa:
  • 1 litr wody
  • 1 łyżka soli
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kiszona rzodkiewka:

Przygotowanie


  1. Wodę zagotować z solą i ostudzić.
    Rzodkiewki umyć, odciąć końcówki i każdą przeciąć na pół.
    Układać w szklanym słoiku, przekładając przyprawami.
    Zalać ostudzoną wodą z solą.
    Słoik zakręcić i ustawić w ciepłym miejscu na 5-7 dni.
    wspaniale smakuje na kanapkach i w sałatkach .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń