Do góry

Przekąski Przepis na:

kiszone warzywa

kiszone warzywa

Autor:

Przepisów i artykułów: 576 Ocena: 11580

Dodano:

Odsłon: 1687

kiszone warzywa po arabsku tak zwane "torszi"

Składniki

1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. w słoju około litrowym układam przemieszane pokrojone warzywa. buraka daje po to aby warzywa białe zabarwiły się na różowo. Warzywa zalewam solanką z przyprawami na przegotowanej wodzie lub na wodzie z filtrowanej.
    Warzywa z góry powinny być pokryte zalewą.

  2. Potem trzeba poczekać ze trzy cztery dni aż warzywa się ukiszą, marchewka powinna stracić swój słodki smak. Potem trzeba przenieść do lodówki i wyjadać.
    W Egipcie i też w Grecji takie warzywa je się w kanapkach z chlebem pita. Jest to popularna przystawka do obiadów.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń