Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiszone warzywa po arabsku tak zwane "torszi"
w słoju około litrowym układam przemieszane pokrojone warzywa. buraka daje po to aby warzywa białe zabarwiły się na różowo. Warzywa zalewam solanką z przyprawami na przegotowanej wodzie lub na wodzie z filtrowanej.
Warzywa z góry powinny być pokryte zalewą.
Potem trzeba poczekać ze trzy cztery dni aż warzywa się ukiszą, marchewka powinna stracić swój słodki smak. Potem trzeba przenieść do lodówki i wyjadać.
W Egipcie i też w Grecji takie warzywa je się w kanapkach z chlebem pita. Jest to popularna przystawka do obiadów.
Smacznego!
To danie nazywamy mizerią, gdyż przygotowuje się je tak jak mizerię tyle że z...
Odsłon: 1008
Pyszne danie jednogarnkowe zapraszam po przepis .
Odsłon: 29
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 5742
Pyszne danie jednogarnkowe zapraszam po przepis .
Odsłon: 29
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 5742
Składniki
w słoju około litrowym układam przemieszane pokrojone warzywa. buraka daje po to aby warzywa białe zabarwiły się na różowo. Warzywa zalewam solanką z przyprawami na przegotowanej wodzie lub na wodzie z filtrowanej. Warzywa z góry powinny być pokryte zalewą.
Potem trzeba poczekać ze trzy cztery dni aż warzywa się ukiszą, marchewka powinna stracić swój słodki smak. Potem trzeba przenieść do lodówki i wyjadać. W Egipcie i też w Grecji takie warzywa je się w kanapkach z chlebem pita. Jest to popularna przystawka do obiadów. Smacznego!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Paluchy czosnkowe
Przekąski
Tortilla z warzywami i serem
Przekąski
Tarta z mascarpone i szparagami
Przekąski
Jajka pod pierzynką
Paluchy czosnkowe
Paluchy czosnkowe to świetna przekąska. Dobrze smakują na ciepło, ale też na...
Odsłon: 112
Tortilla z warzywami i serem
Szybka i prosta przekąska pięknie się prezentuje na stole idealna na różne ok...
Odsłon: 136