Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiszone warzywa po arabsku tak zwane "torszi"
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2129
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38641
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2129
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38641
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Składniki
w słoju około litrowym układam przemieszane pokrojone warzywa. buraka daje po to aby warzywa białe zabarwiły się na różowo. Warzywa zalewam solanką z przyprawami na przegotowanej wodzie lub na wodzie z filtrowanej. Warzywa z góry powinny być pokryte zalewą.
Potem trzeba poczekać ze trzy cztery dni aż warzywa się ukiszą, marchewka powinna stracić swój słodki smak. Potem trzeba przenieść do lodówki i wyjadać. W Egipcie i też w Grecji takie warzywa je się w kanapkach z chlebem pita. Jest to popularna przystawka do obiadów. Smacznego!