Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiszone warzywa po arabsku tak zwane "torszi"
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1738
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15175
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4200
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8946
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1738
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15175
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4200
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8946
Składniki
w słoju około litrowym układam przemieszane pokrojone warzywa. buraka daje po to aby warzywa białe zabarwiły się na różowo. Warzywa zalewam solanką z przyprawami na przegotowanej wodzie lub na wodzie z filtrowanej. Warzywa z góry powinny być pokryte zalewą.
Potem trzeba poczekać ze trzy cztery dni aż warzywa się ukiszą, marchewka powinna stracić swój słodki smak. Potem trzeba przenieść do lodówki i wyjadać. W Egipcie i też w Grecji takie warzywa je się w kanapkach z chlebem pita. Jest to popularna przystawka do obiadów. Smacznego!