Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiszone warzywa po arabsku tak zwane "torszi"
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 604
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8546
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10114
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2900
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 604
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8546
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10114
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2900
Składniki
w słoju około litrowym układam przemieszane pokrojone warzywa. buraka daje po to aby warzywa białe zabarwiły się na różowo. Warzywa zalewam solanką z przyprawami na przegotowanej wodzie lub na wodzie z filtrowanej. Warzywa z góry powinny być pokryte zalewą.
Potem trzeba poczekać ze trzy cztery dni aż warzywa się ukiszą, marchewka powinna stracić swój słodki smak. Potem trzeba przenieść do lodówki i wyjadać. W Egipcie i też w Grecji takie warzywa je się w kanapkach z chlebem pita. Jest to popularna przystawka do obiadów. Smacznego!