Do góry

Przekąski Przepis na:

Klasyczna fasolka szparagowa

Klasyczna fasolka szparagowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2119 Ocena: 47364

Dodano:

Odsłon: 8161

Nie potrafimy wyobrazić sobie sezonu bez tego rarytasu.

Składniki

  • 500 g żółtej fasolki szparagowej
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła ghee
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolkę oczyszczamy, obgotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy.


    Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek, chwilę smażymy. Wrzucamy fasolkę z bułką tartą, dokładnie łączymy, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń