Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne, efektowne. Można podawac na zimno i na gorąco.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2291
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421474
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2082
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2291
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421474
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2082
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku, potem odsączyć.
Mięso zemleć z cebulą i bułką.
5 jaj ugotowac na twardo.
Do masy mięsnej dodać pozostałe jajka, mąkę, przyprawy. Dokładnie wyrobić, podzielic na dwie części. Jedną częśc przełożyć do podłużnej formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką lub wyłożonej papierem do pieczenia. Ulożyć na tym w rządku całe jaja ugotowane na twardo. Dokładnie zakryć drugą warstwą masy mięsnej. Upiec w temp. ok. 180 stopni (na 1 kg mięsa - 1h).