Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne, efektowne. Można podawac na zimno i na gorąco.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 120
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101323
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5847
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 120
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101323
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5847
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku, potem odsączyć.
Mięso zemleć z cebulą i bułką.
5 jaj ugotowac na twardo.
Do masy mięsnej dodać pozostałe jajka, mąkę, przyprawy. Dokładnie wyrobić, podzielic na dwie części. Jedną częśc przełożyć do podłużnej formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką lub wyłożonej papierem do pieczenia. Ulożyć na tym w rządku całe jaja ugotowane na twardo. Dokładnie zakryć drugą warstwą masy mięsnej. Upiec w temp. ok. 180 stopni (na 1 kg mięsa - 1h).