Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne, efektowne. Można podawac na zimno i na gorąco.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40549
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 206
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9318
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40549
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 206
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9318
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku, potem odsączyć.
Mięso zemleć z cebulą i bułką.
5 jaj ugotowac na twardo.
Do masy mięsnej dodać pozostałe jajka, mąkę, przyprawy. Dokładnie wyrobić, podzielic na dwie części. Jedną częśc przełożyć do podłużnej formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką lub wyłożonej papierem do pieczenia. Ulożyć na tym w rządku całe jaja ugotowane na twardo. Dokładnie zakryć drugą warstwą masy mięsnej. Upiec w temp. ok. 180 stopni (na 1 kg mięsa - 1h).