Do góry

Przekąski Przepis na:

Klops z kalafiorem

Przepis dnia 2012-10-31
Klops z kalafiorem

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 13556

Dodano:

Odsłon: 10139

Smaczny i na zimno i na ciepło.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Klops z kalafiorem

Przygotowanie

  1. do mięsa dodać namoczoną bułkę,jajko,sól,pieprz,gałkę muszkatołową,kucharek,majeranek i natkę pietruszki

  2. mięso dokładnie wyrobić

  3. kalafiora podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie

  4. blaszkę wysmarować masłem ,wysypać tartą bułką

  5. część mięsa włożyć do blaszki ułożyć na nim kalafiora,przykryć resztą mięsa i piec około godziny,pod koniec pieczenia na klopsiku można ułożyć krążki z cebuli

  6. zamiast kalafiora można użyc brokuła

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 28 października 2012 Taki klops musi być bardzo smaczny a zdjęcie śliczne :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń