Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i na zimno i na ciepło.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 991
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1421
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 991
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1421
Składniki
do mięsa dodać namoczoną bułkę,jajko,sól,pieprz,gałkę muszkatołową,kucharek,majeranek i natkę pietruszki
mięso dokładnie wyrobić
kalafiora podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie
blaszkę wysmarować masłem ,wysypać tartą bułką
część mięsa włożyć do blaszki ułożyć na nim kalafiora,przykryć resztą mięsa i piec około godziny,pod koniec pieczenia na klopsiku można ułożyć krążki z cebuli
zamiast kalafiora można użyc brokuła