Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, leciutkie kluski serowe bez grama mąki i jajek. Świetnie smakują na słono oraz na słodko, podane np. z sezonowymi owocami.
 
         
         
         
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16877
 
            Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
 
            Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 325
 
            Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 850
 
            Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24093
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16877
 
            Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
 
            Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 325
 
            Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 850
 
            Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24093
 
         
         
                Składniki
Z sera i kaszy zagniatamy zwięzłe ciasto, dodając soli lub cukru. Jeśli ciasto bardzo się klei i nie odchodzi od dłoni, dodajemy więcej kaszy.
Z ciasta formujemy wałeczki i tniemy je na kluski, tak jak w przypadku tradycyjnych kopytek.
Kluski wrzucamy na gotującą się, osoloną wodę i gotujemy około 2 minuty od wypłynięcia.
Podajemy z ulubionym sosem, zrumienioną na maśle bułką tartą lub śmietaną i owocami. Smacznego :)