Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, leciutkie kluski serowe bez grama mąki i jajek. Świetnie smakują na słono oraz na słodko, podane np. z sezonowymi owocami.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4448
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12068
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6858
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5630
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4448
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12068
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6858
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5630
Składniki
Z sera i kaszy zagniatamy zwięzłe ciasto, dodając soli lub cukru. Jeśli ciasto bardzo się klei i nie odchodzi od dłoni, dodajemy więcej kaszy.
Z ciasta formujemy wałeczki i tniemy je na kluski, tak jak w przypadku tradycyjnych kopytek.
Kluski wrzucamy na gotującą się, osoloną wodę i gotujemy około 2 minuty od wypłynięcia.
Podajemy z ulubionym sosem, zrumienioną na maśle bułką tartą lub śmietaną i owocami. Smacznego :)