Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, leciutkie kluski serowe bez grama mąki i jajek. Świetnie smakują na słono oraz na słodko, podane np. z sezonowymi owocami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14108
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16080
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6466
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14108
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16080
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6466
Składniki
Z sera i kaszy zagniatamy zwięzłe ciasto, dodając soli lub cukru. Jeśli ciasto bardzo się klei i nie odchodzi od dłoni, dodajemy więcej kaszy.
Z ciasta formujemy wałeczki i tniemy je na kluski, tak jak w przypadku tradycyjnych kopytek.
Kluski wrzucamy na gotującą się, osoloną wodę i gotujemy około 2 minuty od wypłynięcia.
Podajemy z ulubionym sosem, zrumienioną na maśle bułką tartą lub śmietaną i owocami. Smacznego :)