Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, leciutkie kluski serowe bez grama mąki i jajek. Świetnie smakują na słono oraz na słodko, podane np. z sezonowymi owocami.
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 201
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 734
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 29
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 142
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1379
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 201
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 734
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 29
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 142
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1379
Składniki
Z sera i kaszy zagniatamy zwięzłe ciasto, dodając soli lub cukru. Jeśli ciasto bardzo się klei i nie odchodzi od dłoni, dodajemy więcej kaszy.
Z ciasta formujemy wałeczki i tniemy je na kluski, tak jak w przypadku tradycyjnych kopytek.
Kluski wrzucamy na gotującą się, osoloną wodę i gotujemy około 2 minuty od wypłynięcia.
Podajemy z ulubionym sosem, zrumienioną na maśle bułką tartą lub śmietaną i owocami. Smacznego :)