Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, leciutkie kluski serowe bez grama mąki i jajek. Świetnie smakują na słono oraz na słodko, podane np. z sezonowymi owocami.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1808
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8375
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 757
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253474
Polecam.
Odsłon: 1464
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1808
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8375
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 757
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253474
Polecam.
Odsłon: 1464
Składniki
Z sera i kaszy zagniatamy zwięzłe ciasto, dodając soli lub cukru. Jeśli ciasto bardzo się klei i nie odchodzi od dłoni, dodajemy więcej kaszy.
Z ciasta formujemy wałeczki i tniemy je na kluski, tak jak w przypadku tradycyjnych kopytek.
Kluski wrzucamy na gotującą się, osoloną wodę i gotujemy około 2 minuty od wypłynięcia.
Podajemy z ulubionym sosem, zrumienioną na maśle bułką tartą lub śmietaną i owocami. Smacznego :)