Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki drożdżowe z drobiowymi kabanosami i warzywami, a'la pizza, ozdobione grzebykami są bardzo smaczne, pachnące ziołami, mięciutkie.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22640
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14969
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4743
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44812
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 656
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 708
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22640
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14969
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4743
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44812
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 656
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 708
Składniki
W miseczce połączyć drożdże z cukrem, mlekiem i dwiema łyżkami mąki pszennej. Pozostawić na kilkanaście minut, żeby drożdże zaczęły pracować. Dodać pozostałą mąkę, olej i sól. Wyrobić gładkie ciasto. Pozostawić pod ściereczką na ok. 40 min, aż ciasto podwoi swoją objętość. Ponownie zagnieść. Podzielić na 4 części. Z każdej części zrobić bułeczkę i następnie spłaszczyć. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ugnieść środek tak, żeby brzegi były grubsze. Środek posmarować mieszanką ketchupu z majonezem. Ułożyć pokrojone w centymetrowe kawałki kabanosy, przekrojone na pół pomidorki, pokrojoną w półplasterki cebulę. pokrojone w plasterki pieczarki i kulki mozzarelli. Ponacinać brzegi dla ozdoby. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 -20 min. Po wyjęciu bułeczek z pieca oprószyć ziołami prowansalskimi. Zajadać ciepłe, albo zimne. Można dodać ketchupu. Smacznego.