Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki drożdżowe z drobiowymi kabanosami i warzywami, a'la pizza, ozdobione grzebykami są bardzo smaczne, pachnące ziołami, mięciutkie.
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 21
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 91
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 21
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 91
Składniki
W miseczce połączyć drożdże z cukrem, mlekiem i dwiema łyżkami mąki pszennej. Pozostawić na kilkanaście minut, żeby drożdże zaczęły pracować. Dodać pozostałą mąkę, olej i sól. Wyrobić gładkie ciasto. Pozostawić pod ściereczką na ok. 40 min, aż ciasto podwoi swoją objętość. Ponownie zagnieść. Podzielić na 4 części. Z każdej części zrobić bułeczkę i następnie spłaszczyć. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ugnieść środek tak, żeby brzegi były grubsze. Środek posmarować mieszanką ketchupu z majonezem. Ułożyć pokrojone w centymetrowe kawałki kabanosy, przekrojone na pół pomidorki, pokrojoną w półplasterki cebulę. pokrojone w plasterki pieczarki i kulki mozzarelli. Ponacinać brzegi dla ozdoby. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 -20 min. Po wyjęciu bułeczek z pieca oprószyć ziołami prowansalskimi. Zajadać ciepłe, albo zimne. Można dodać ketchupu. Smacznego.