Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 596
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1454
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 322
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 596
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1454
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 322
Składniki
Mąkę przesiewamy przez sitko. Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy na bardzo cienkie, nożem wycinamy szersze paski, przecinamy przez środek, aby powstała dziurka. Łapiemy za koniec i "przewlekamy" przez dziurkę. Smażymy z dwóch stron na rumiano (lekko).
Polewa: masło roztapiamy w rondlu, dodajemy kokos, kakao i cukier - mieszamy do rozpuszczenia. W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody. Chrust polewamy "czekoladą" i posypujemy kokosem.