Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4620
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12487
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5697
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7082
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4620
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12487
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5697
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7082
Składniki
Mąkę przesiewamy przez sitko. Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy na bardzo cienkie, nożem wycinamy szersze paski, przecinamy przez środek, aby powstała dziurka. Łapiemy za koniec i "przewlekamy" przez dziurkę. Smażymy z dwóch stron na rumiano (lekko).
Polewa: masło roztapiamy w rondlu, dodajemy kokos, kakao i cukier - mieszamy do rozpuszczenia. W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody. Chrust polewamy "czekoladą" i posypujemy kokosem.