Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Romantyczne zestawienie na kolację we dwoje.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10672
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6153
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13036
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4783
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10672
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6153
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13036
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4783
Składniki
Ogórek umyć, obrać ze skórki, pokroić wzdłuż na 8-emki. Posolić, popieprzyć lub posypać przyprawą do sałatek bądź ulubionymi ziołami.
Ser pleśniowy i kabanos pokroić na 6 części. Nadziać jak koreczki, kończąc oliwką.
Papryczki chili umyć, przekroić wzdłuż na pół, usunąć nasiona i końcówki z ogonkiem. Wypełnić serem feta i owinąć plastrami boczku (dla zwolenników "mięska mogą być całe lub przecięte na pół wzdłuż). Upiec w piekarniku aż boczek będzie rumiany i spieczony.
Podawać z ulubionym pieczywem.
Oczywiście jest wiele sposobów modyfikacji takiego zestawu. Wszystko zależy od fantazji :o)