Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykowe kółka w nich kolorowe dodatki w galaretce.
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 91
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 206
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 197
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 91
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 206
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 197
Składniki
1. Jajka gotujemy na twardo. 2. Paprykę zieloną obieramy z nasienia, drobno kroimy.
3. Zalewamy wodą, doprawiamy solą i gotujemy 5 minut.
4. Kukurydze odlewamy z zalewy, przekładamy do miski.
5. Szynkę kroimy w drobno kostkę dodajemy do kukurydzy.
6. Ser również kroimy w drobno kostkę, przekładamy do miski.
7. Jajka obieramy ze skorupek, siekamy.
8. Paprykę zieloną osączyć i przelać zimną wodą dodać do pozostałych składników.
9. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
10. Pozostałą paprykę, umyć, odciąć końce z ogonkami, usunąć nasiona. Każdy strąk umieścić w szklance.
11. Napełnić farszem.
12. Żelatynę rozrobić w niewielkiej ilość wywaru rosołowego. 13. Następnie połączyć z pozostałym wywarem.
14. Zalewać farsz. 15. Papryki wstawić na 3-4 godziny do lodówki.
16. Po wyjęciu ze szklanek pokroić w plastry, wyłożyć na półmisek i udekorować. 17. Galaretki gotowe. 18. Smacznego.