Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykowe kółka w nich kolorowe dodatki w galaretce.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
1. Jajka gotujemy na twardo. 2. Paprykę zieloną obieramy z nasienia, drobno kroimy.
3. Zalewamy wodą, doprawiamy solą i gotujemy 5 minut.
4. Kukurydze odlewamy z zalewy, przekładamy do miski.
5. Szynkę kroimy w drobno kostkę dodajemy do kukurydzy.
6. Ser również kroimy w drobno kostkę, przekładamy do miski.
7. Jajka obieramy ze skorupek, siekamy.
8. Paprykę zieloną osączyć i przelać zimną wodą dodać do pozostałych składników.
9. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
10. Pozostałą paprykę, umyć, odciąć końce z ogonkami, usunąć nasiona. Każdy strąk umieścić w szklance.
11. Napełnić farszem.
12. Żelatynę rozrobić w niewielkiej ilość wywaru rosołowego. 13. Następnie połączyć z pozostałym wywarem.
14. Zalewać farsz. 15. Papryki wstawić na 3-4 godziny do lodówki.
16. Po wyjęciu ze szklanek pokroić w plastry, wyłożyć na półmisek i udekorować. 17. Galaretki gotowe. 18. Smacznego.