Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny pasztecik na przekąskę, możemy go podawać z pieczywem lub surówkami.
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 100
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2631
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107066
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2073
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 100
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2631
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107066
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2073
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć w odrobinie mleka, następnie odcisnąć i zmielić razem z szynką.
Stopić 1 łyżkę masła, dodać mąkę- zasmażyć po czym wlać gorące mleko. Doprawić do smaku i mieszając gotować powoli około 10 minut po czym ostudzić. Resztę masła stopić, dodać groszek, posolić i dusić przez 15 minut, następnie zmiksować.
Dodać 2 żółtka, wystudzoną zasmażkę i pianę ubitą z 2 białek. Pozostałe 2 żółtka i pianę ubitą z 2 białek, namoczoną bułkę dodać do masy z szynki i lekko wymieszać.
Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę groszkową, następnie masę szynkową. Górę nakryć papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.