Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny pasztecik na przekąskę, możemy go podawać z pieczywem lub surówkami.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5254
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 300
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13387
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5254
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 300
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13387
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć w odrobinie mleka, następnie odcisnąć i zmielić razem z szynką.
Stopić 1 łyżkę masła, dodać mąkę- zasmażyć po czym wlać gorące mleko. Doprawić do smaku i mieszając gotować powoli około 10 minut po czym ostudzić. Resztę masła stopić, dodać groszek, posolić i dusić przez 15 minut, następnie zmiksować.
Dodać 2 żółtka, wystudzoną zasmażkę i pianę ubitą z 2 białek. Pozostałe 2 żółtka i pianę ubitą z 2 białek, namoczoną bułkę dodać do masy z szynki i lekko wymieszać.
Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę groszkową, następnie masę szynkową. Górę nakryć papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.