Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny pasztecik na przekąskę, możemy go podawać z pieczywem lub surówkami.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 820
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22867
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15280
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4977
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 820
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22867
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15280
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4977
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć w odrobinie mleka, następnie odcisnąć i zmielić razem z szynką.
Stopić 1 łyżkę masła, dodać mąkę- zasmażyć po czym wlać gorące mleko. Doprawić do smaku i mieszając gotować powoli około 10 minut po czym ostudzić. Resztę masła stopić, dodać groszek, posolić i dusić przez 15 minut, następnie zmiksować.
Dodać 2 żółtka, wystudzoną zasmażkę i pianę ubitą z 2 białek. Pozostałe 2 żółtka i pianę ubitą z 2 białek, namoczoną bułkę dodać do masy z szynki i lekko wymieszać.
Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę groszkową, następnie masę szynkową. Górę nakryć papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.