Do góry

Przekąski Przepis na:

Kopytka z twarogiem

Kopytka z twarogiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 216 Ocena: 2169

Dodano:

Odsłon: 792

Zakasłam rękawy i dziś przygotowałam twarogowe kopytka zwane inaczej ruskimi kluskami. Adwentowy, słodki obiad, kolacja lub śniadanie. Uwielbiamy je wszyscy!

Składniki

  • 300g twarogu
  • 300g ugotowanych ziemniaków
  • 1 jajo
  • Mąka
  • Jogurt naturalny
  • Maliny
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kopytka z twarogiem

Przygotowanie

  1. Ugotowane ziemniaki i ser przeciskamy przez praskę. Dodajemy ¼ objętości ziemniaków mąkę oraz jajo. Zagniatamy ciasto.
    Ciasto dzielimy na części i robimy z nich wałki. Kropimy po skosie na mniejsze kawałki.
    Kopytka wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy ok 5 minut od momentu wypłynięcia. Odcedzamy.

  2. Maliny rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt i mieszamy do uzyskania jednolitego sosu. Polewamy nim kopytka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń