Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakasłam rękawy i dziś przygotowałam twarogowe kopytka zwane inaczej ruskimi kluskami. Adwentowy, słodki obiad, kolacja lub śniadanie. Uwielbiamy je wszyscy!
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 40
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1063
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35026
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 40
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1063
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35026
Składniki
Ugotowane ziemniaki i ser przeciskamy przez praskę. Dodajemy ¼ objętości ziemniaków mąkę oraz jajo. Zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na części i robimy z nich wałki. Kropimy po skosie na mniejsze kawałki. Kopytka wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy ok 5 minut od momentu wypłynięcia. Odcedzamy.
Maliny rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt i mieszamy do uzyskania jednolitego sosu. Polewamy nim kopytka.