Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koreczki czyli niewielkie, kolorowe przekąski, które można wyczarować w kilka minut. Te uwielbiane przez wszystkich gości przystawki bardzo szybko znikają ze stołu, są doskonałym starterem na domowe imprezy, sylwestra czy andrzejki.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
Żółty ser kroimy w kostkę o grubości około 1 cm. Na półtora centymetrowe kawałeczki kroimy kabanos. Plasterki salami zwijamy na dwie części. Pozostałe składniki odsączamy z marynaty. Na wykałaczki nadziewamy poszczególne składniki tworząc ulubione kompozycje smakowe np. kabanos, papryczkę, pieczarkę i salami lub pieczarkę, salami, ogórka i cebulkę kolejność dowolna. Gotowe koreczki wbijamy do jabłka i podajemy na stół.