Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodna przekąska na imprezy, rodzinne uroczystości czy po prostu jako przegryzka do dobrego, wieczornego filmu :) W Karnawale takie koreczki sprawdzą się idealne. Różnorodność składników sprawi, że każdy gość znajdzie coś dla siebie :)
Składniki
Koreczki Caprese: Pomidorki przekroić na połówki. mozzarellę odsączyć z zalewy. Na wykałaczki nadziewać naprzemiennie połówkę czerwonego pomidora, bazylię, mozzarellę, bazylię oraz połówkę żółtego pomidora.
Koreczki z serem blue, orzechami i winogronami: Ser pokroić w kostkę ok. 1 cm. Plastry szynki porwać na mniejsze kawałki. Winogrona umyć i dokładnie osuszyć. na wykałaczki nadziewać po kolei: winogrona, połówkę orzecha, zwiniętą szynkę oraz ser.
Koreczki z kabanosem i oliwkami: Paprykę i cebulę pokroić w mniejszą kostkę, kabanosa na kawałki, ogórki na 3-4 grubsze plastry, ser w kostkę ok. 1 cm. Oliwki odsączyć z zalewy. Na wykałaczki nadziewać naprzemiennie: oliwki, cebulę, paprykę, ogórka, kabanosa i ser.
Rady: Do koreczków caprese możecie użyć zwykłych czerwonych pomidorków koktajlowych. Przed podaniem można polać je gęstym octem balsamicznym. Do koreczków z kabanosem świetnie sprawdzą się różnokolorowe papryki i ostrzejszy w smaku ser typu cheddar.