Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 236
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 31
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 44
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 118
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16969
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 340
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 236
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 31
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 44
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 118
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16969
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 340
Składniki
Przygotować:
Śledzie moczyć w wodzie 4 godziny ( jeżeli są bardzo słone ), osuszyć. Cebule obrać , pokroić w cienkie plasterki , zblanszować w gorącym bulionie i osączyć. Pastę pomidorową wymieszać z octem , pieprzem oraz cukrem. Każdy filet posmarować z jednej strony doprawioną pastą. Na wierzchu ułożyć śliwki oraz po kilka plasterków cebuli , ciasno zwinąć w rulonik. Udekorować gałązkami koperku. Z bulionu i żelatyny przygotować galaretę . Koreczki ułożyć luźno w naczyniu . Zalać tężejącą galaretką , schłodzić.