Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30949
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3649
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4773
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30949
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3649
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4773
Składniki
Przygotować:
Śledzie moczyć w wodzie 4 godziny ( jeżeli są bardzo słone ), osuszyć. Cebule obrać , pokroić w cienkie plasterki , zblanszować w gorącym bulionie i osączyć. Pastę pomidorową wymieszać z octem , pieprzem oraz cukrem. Każdy filet posmarować z jednej strony doprawioną pastą. Na wierzchu ułożyć śliwki oraz po kilka plasterków cebuli , ciasno zwinąć w rulonik. Udekorować gałązkami koperku. Z bulionu i żelatyny przygotować galaretę . Koreczki ułożyć luźno w naczyniu . Zalać tężejącą galaretką , schłodzić.