Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34619
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 886
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 159
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3799
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34619
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 886
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 159
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3799
Składniki
Przygotować:
Śledzie moczyć w wodzie 4 godziny ( jeżeli są bardzo słone ), osuszyć. Cebule obrać , pokroić w cienkie plasterki , zblanszować w gorącym bulionie i osączyć. Pastę pomidorową wymieszać z octem , pieprzem oraz cukrem. Każdy filet posmarować z jednej strony doprawioną pastą. Na wierzchu ułożyć śliwki oraz po kilka plasterków cebuli , ciasno zwinąć w rulonik. Udekorować gałązkami koperku. Z bulionu i żelatyny przygotować galaretę . Koreczki ułożyć luźno w naczyniu . Zalać tężejącą galaretką , schłodzić.