Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1021
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 344
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3196
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 631
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1021
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 344
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3196
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 631
Składniki
Przygotować:
Śledzie moczyć w wodzie 4 godziny ( jeżeli są bardzo słone ), osuszyć. Cebule obrać , pokroić w cienkie plasterki , zblanszować w gorącym bulionie i osączyć. Pastę pomidorową wymieszać z octem , pieprzem oraz cukrem. Każdy filet posmarować z jednej strony doprawioną pastą. Na wierzchu ułożyć śliwki oraz po kilka plasterków cebuli , ciasno zwinąć w rulonik. Udekorować gałązkami koperku. Z bulionu i żelatyny przygotować galaretę . Koreczki ułożyć luźno w naczyniu . Zalać tężejącą galaretką , schłodzić.