Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka nie tylko na Wielkanocny stół...prosta,smaczna i ładnie się prezentuje ;-)
Pierniczki bez jajek to alternatywna wersja tradycyjnych ciastek. Idealnie od...
Odsłon: 22
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie keksowej o wymi...
Odsłon: 47
Pierniczki bez jajek to alternatywna wersja tradycyjnych ciastek. Idealnie od...
Odsłon: 22
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie keksowej o wymi...
Odsłon: 47
Składniki
Jajeczka ugotować na twardo. Białą kiełbasę sparzyć we wrzątku. Ja gotując wywar na barszcz (cebula,czosnek,liść laurowy,ziele angielskie,sól i pieprz) dodałam 2 kiełbaski więcej do podania na zimno. Po ostygnięciu,pokroiłam kiełbasę na ok 3 cm plastry.Na każdym zrobiłam kleksa z majonezu.Można połączyć majonez z chrzanem,lub użyć samej ćwikły.Dodałam kiełki i jajeczko.Dla stabilności i wygody w kosztowaniu wbiłam wykałaczkę. Przekąska jest tak efektowna,że nie trzeba dodatkowej dekoracji ;-)
SMACZNEGO