Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotleciki w boczku

Kotleciki w boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 456 Ocena: 6462

Dodano:

Odsłon: 13854

podałam te kotleciki na zimno, jako przystawkę, gościom bardzo smakowały, sa upieczone w piekarniku a więc nie nasiąkły tłuszczem podczas smażenia,

Składniki

  • mięso mielone z szynki ok 70 dag
  • cebula
  • czosnek
  • jajko
  • bułka tarta 2 łyżki
  • sól, pieprz, sos sojowy, pieprz ziołowy
  • chudy boczek surowy lub gotowany
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotleciki w boczku

Przygotowanie

  1. 1. do mięsa dodać posiekaną cebule i czosnek, jajko i bułkę tartą, doprawić do smaku, szybko wymieszać (zbyt długie wyrabianie powoduje, że kotlety są twarde), odstawic na pół godzinki,
    2. z mięsa formować niewielkie kotleciki, zawijać w boczek (końce plastra spiąć wykałaczką), układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawic do zimnego piekarnika, piec ok 20 min w 180 st
    można podawac z zimnymi sosami



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń