Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
podałam te kotleciki na zimno, jako przystawkę, gościom bardzo smakowały, sa upieczone w piekarniku a więc nie nasiąkły tłuszczem podczas smażenia,
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
1. do mięsa dodać posiekaną cebule i czosnek, jajko i bułkę tartą, doprawić do smaku, szybko wymieszać (zbyt długie wyrabianie powoduje, że kotlety są twarde), odstawic na pół godzinki, 2. z mięsa formować niewielkie kotleciki, zawijać w boczek (końce plastra spiąć wykałaczką), układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawic do zimnego piekarnika, piec ok 20 min w 180 st można podawac z zimnymi sosami smacznego